Explicații jenante

Regret că trebuie să scriu aceste rânduri, deoarece nu doream să fac publice aceste aspecte.

Având în vedere însă numeroasele mesaje primite, care solicită explicații în legatură cu modificarea adresei site-ului "Dogs in Romania", mă văd obligat să public următoarele explicații:

În urmă cu cca 4-5 ani (aproximativ vara lui '97), un deținător de câini de rasă, denumit în continuare "inițiator", a propus Asociației Chinologice a Municipiului București (A.Ch.M.B.) să editeze și să întrețină o pagină pe Internet a asociației.

Contribuția asociației ar fi fost să achite valoarea domeniului, a găzduirii paginii la un ISP, a unui cont de acces la Internet și factura telefonică, precum și furnizarea informațiilor ce ar urma să fie publicate în pagină.

Execuția propriu-zisă a paginii și întreținerea ei urmau să se facă gratuit de către inițiatorul propunerii.

Ideea a încântat într-atât staff-ul A.Ch.M.B. încât după aproximativ 1 (un) an nu s-a făcut nimic.

Impresionat de entuziasmul A.Ch.M.B., inițiatorul s-a hotărât să încerce să atragă bunăvoința unui ISP (Internet Service Provider), în sensul de a obține o sponsorizare către A.Ch.M.B. reprezentând un cont de acces la internet, gazduirea pe server a paginii, și achitarea numelui de domeniu.

Minunea s-a petrecut, asfel încât conducerea companiei FX Internet a acceptat să sponsorizeze A.Ch.M.B. cu tot ceea ce solicitasem, ceea ce reprezenta în bani $60 (numele de domeniu) și cca $60 pe lună (găzduirea pe server și contul de acces nelimitat la Internet).

Obținerea sponsorizării a emoționat conducerea A.Ch.M.B., drept care a acceptat-o pe loc.

Astfel, a luat naștere pagina "Dogs in Romania".

Încântarea staff-ului A.Ch.M.B. a fost atât de mare, încât în următoarele câteva luni (aprox. 5-6), s-a achitat chiar o parte din factura telefonică a inițiatorului.

În privința informațiilor despre asociație și activitățile ei, ele nu au ajuns la inițiator cu o consecvență infinită, cu toate insistențele acestuia.

Acesta (inițiatorul) a luat legătura cu câțiva medici veterinari și dresori, propunându-le o rubrică de sfaturi și răspunsuri la întrebările celor interesați.  Răspunsul a fost absolut afirmativ, dar articolele și răspunsurile la întrebări nu au sosit încă.

Totodată, am comunicat întrebări (mesaje) transmise de către vizitatorii paginii persoanelor implicate în coordonarea unor cluburi de rasă din A.Ch.M.B., respectiv în activitatea organizatorică a asociației, în intenția de a le răspunde celor interesați.

Răspunsurile acestora sunt încă in faza de concepție, nefiindu-mi încă transmise.

Dată fiind situația (lipsa colaborării A.Ch.M.B. în furnizarea de informații), inițiatorul și-a propus să completeze pagina cu informații adunate de pe web, încercând să ofere vizitatorilor:

- o listă a celor mai documentate portaluri canine;

- o culegere de standarde (netraduse);

- o selecție de informații de profil, traducând anumite articole despre nutriție, creșterea câinilor, sfaturi medicale și alte informații etc. ale unor autori prestigioși,

încercând să ofere în același timp un loc de întâlnire al celor care au drept preocupare sau hobby creșterea câinilor de rasă, prin servicii de genul:

- webring (Dogs in Romania Webring);

- listă de discuții;

- chat room;

- forum de discuții;

- email gratuit cu acces POP3;

- posibilitatea de a-și înscrie pagina personală în lista de link-uri a site-ului "Dogs in Romania";

- posibilitatea de a-și publica pozele câinilor personali în foto-album;

- rubrică de anunțuri;

- diferite alte servicii (portal de server-e de email, căutare, posibilitatea transmiterii  de cărți poștale, un glosar cu informații tehnice despre rasele FCI etc.).

TOATE SERVICIILE SUNT GRATUITE

Informațiile despre Asociația Chinologică au fost adunate din revistele de profil, din anunțurile afișate la sediul asociației, sau culese din expozițiile chinologice la care am participat.

Publicând-o și înscriind-o în cele mai puternice motoare de căutare din Internet, înscriind-o in portaluri de profil renumite, pagina "Dogs in Romania" ajunsese la un număr de 600-700 de vizite zilnice.

Un asemenea efort ce durează constant de cca 4 (patru) ani, presupunea o recompensă pe măsură.

Această recompensă în final a sosit:  La începutul lunii martie 2002, conducerea A.Ch.M.B. a comunicat sponsorului că renunță la sponsorizare (NB: dar, în mod cavaleresc, nu și la numele de domeniu), făcându-mi astfel imposibil accesul la domeniul www.dogs.ro.

Pagina care apare acum la adresa  www.dogs.ro, reprezintă ceea ce a făcut A.Ch.M.B. pentru prezența ei pe web, eu neavând acces la această adresa de la începutul lunii martie 2002.

Am fost nevoit astfel, să apelez la un server care oferă găzduire gratuită, pentru a păstra pe web pagina "Dogs in Romania".

Celor care reclamă folosirea pe acest site a unor gear-uri oferite gratuit de unele servere pentru diferite servicii, le spun ca încă nu am găsit în Internet servere care să ofere găzduire gratuită pentru pagini active de genul asp sau php.

Dacă se vor găsi sponsori sau colaboratori care să subvenționeze o astfel de posibilitate, vă așteptăm cu căldură.