OGAR AFGAN

CÂINI GĂSIȚI

Femele

București. Decembrie 1999.
Femelă frumoasă, de culoare bej, fără mască, vârstă aproximativ 2 ani - mulțumește domnului Daniel Popa care a salvat-o din mijlocul unui grup de patrupezi comunitari, „admiratori înfocati".

București. Decembrie 1999.
LADY, femelă neagră, vârstă aproximativ 4 ani, micuță, cu blană scurtă dar cu ochi superbi si o expresie distinsă, calmă. După mai multe săptămâni de hoinareală de la o casă la alta, pe lânga oameni care nu au avut disponibilitatea de a o îngriji cum se cuvine, Lady și-a găsit în sfârșit o familie unde și-a făcut noi prieteni, printre care chiar 5 pisici, grație doamnei Cristina Boerescu.

Masculi

București. Februarie 1999.
AFI-AFISH a fost salvat de o patrulă de poliție, pe un maidan din Obor, unde era chinuit de un grup de copii care îl legaseră cu o sfoară și o curea veche și îl ofereau spre vânzare unor trecatori. Afi-Afish este platinat, cu mască neagră, sprancene maron și cu șaua crem.
Mulțumită dragostei pentru câini pe care a aratat-o echipa secției de Poliție din Colentina, prin grija Clubului de Ogari al AChMB, Afi-Afish are acum o „mamă" si un „tată" absolut perfecți: Denisa și Alex Talaban.

București. August 1999.
SAMSON, un minunat ogar afgan marmorat cu o genealogie remarcabilă, dar cu neșansa de a fi schimbat trei proprietari în primii doi ani de viață, a fost găsit în parcul Floreasca, într-o seara ploioasa de doua tinere care l-au „depus" imediat la ușa doamnei profesoare Mihăilescu Alexandrina. Mulțumită doamnei profesoare ale carei eforturi în sensul salvării câinilor abandonați sunt bine cunoscute, Samson a fost recunoscut prin grija Clubului de Ogari al AChMB și astăzi este adoptat de Andrea Popa și canisa de ogari Alisdan.

București. Octombrie 1999.
Câine tânar și foarte energic, bine dezvoltat, de culoare aurie, vârsta între 1 si 2 ani.  A fost găsit într-un stadiu avansat de slăbiciune, cu blana încâlcita si plina de ciulini, părea obisnuit să trăiască pe strazi, dupa bunul său plac.  Domul Marcel Bordeiu i-a oferit căldura unui cămin și hrana consistentă de care avea nevoie urgentă, l-a vaccinat și l-a deparazitat.  În prezent, a fost adoptat de un tânar student la Facultatea de Medicină Veterinară din București.

CÂINI PIERDUȚI

București. Ianuarie 2000.
NAS, la numai 9 luni a fugit din casa în care era tinut legat cu un lanț, forțat să stea imobilizat zile întregi.  Ajunsese aici prin intervenția iresponsabilă a unor persoane în care, din păcate, crescătorul avusesera încredere. NAS are acum aproape doi ani, este auriu și are o pata alba pe nas, are gâtul lung, botul fin și alura suplă, tipica rasei. Crescătorul așteaptă cu emoție și speranță știri despre el.

DONAȚII

București. Ianuarie 2000.
ZAID, mascul negru, 3 ani. Talie mica, temperament tandru și jucăus, este obișnuit să locuiască împreună cu alți câini dar ar prefera compania oamenilor.  Are nevoie de miscare și își dorește un fotoliu care să fie numai al lui.